Hae tästä blogista

12. heinäkuuta 2010

mahtavaa, aurinko parantaa!

Ohessa Mike Adams The Health Ranger:
The Truth about Sunlight, Cancer and Vitamin

Myönnän että olen itsekin ollut aivan superhysteerinen varsinkin lasten ja auringon kanssa. Mutta olen oppinut (ihanaa tämä elämänpituinen uuden oppiminen!) että aurinko ei suinkaan ole pahasta eikä siltä välttämättä tarvitse suojautua edes luontaiskaupan ns. luomuaineilla silloin kun ihon ja solujen antioksidanttisuoja on kunnossa!
Ja sehän taas on helppoa, kun syö tarpeeksi suoja-aineita kunnon ravintoarvoisten ruokien kera, sekä superfoodseja ja wholefood lisiä mukana.

Sama pätee Mike Adamsin mukaan myös itserusketussalonkeihin, vaikka en näekään niissä mitään houkuttelevaa.
Olen tästä lähin laittamatta aurinkorasvaa lapsillekaan jollei olla matkassa kauempaa ja keskipäivällä. Kookosrasvaa on mukana pienessä purkissa aina.

Olli Postin vinkkejä voisi myös hyödyntää.

D-vitamiinista on ristiriitaisia käsityksiä, mutta jopa koululääketiede myöntää jo että surkea 10mg määrä on liian vähän meille. Ja mikä kesä meillä on hankkia ilmaista Dtä ja täydentää varastoja! Jos aurinkorasvaa laitetaan iholle aina kun mennään aurinkoon, UVBllä ei ole mahdollisuutta päästä ihosta läpi, jolloin D-vitamiinia ei myöskään muodostu. Tietenkään ei voi ajatella että terveesti syövä suomalainen voi talvella lähteä etelänmatkalle hankkimaan nopean rusketuksen ilman suojaa, eli järki käteen, mutta toisaalta aurinko ei ole niin pelottava kuin aurinkovoideteollisuus antaa ymmärtää.

Suurella osaa ihmisistä on D-vitamiinin puutos.
Purkista otetulle vitamiinille ei edes tiedetä tarkkaa ylärajaa, sitä vastoin auringosta ei voi saada liikaa D-vitamiinia, vaan elimistö osaa poistaa ylimäärän.
Kuten Adamsin puheessa käy ilmi, tummaihoiset tarvitsevat noin 10-kertaa pidemmän oleskelun auringossa saadakseen saman suojan jonka vaaleaihoinen 15minuutissa. Tämä siksi, koska heidän ihossaan on enemmän melaniinia, joka näkyy siis tummempana pigmenttinä. Myös me pohjoisessa asuvat joudumme huolehtimaan riittävästä D-vitamiinin saannista. Vitamiinin krooninen puutos voi aiheuttaa syöpää, diabetesta, reumaa, osteoporoosia, masennusta, sydäntauteja, you name it...

Ihmiset viettivät paljon enemmän aikaansa ulkona ennen ja tummaihoiset olivat lähempänä päiväntasaajaa. Nyt tämä on kaikki muuttunut ja ihminen on muuttanut niin monia asioita omaksi haitakseen. Kun tulee sairaudet ja huonovointisuus, tilataan tutkimuksia, jolloin selviää miten luonto sen olikaan tarkoittanut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti