Hae tästä blogista

12. marraskuuta 2010

Mainiot idätyspussit! (nyt myös myynnissä)

en voi uskoa että olen jättänyt postaamatta ihanat itupussini omaan blogiin!Vastikään sain rohkaisun alkaa markkinoimaan pusseja eteenpäin, koska näitä ei todella ole Suomessa myynnissä, ainakaan paikoissa mistä niitä saisi kätevästi ostettua, siis esim. Ruohonjuuri ja nettikaupat, jotka myyvät kasvatettavia siemeniä.

Koska mistään ei tosiaan tuntunut löytyvän pusseja, aloin ompelemaan itse. Muutama koekappale ja sitten käyttöön.
Itupussi on edullinen ja helppo vaihtehto, ei vie tilaa pöydällä, ei rikkoudu, ei homehdu… todella yksinkertainen tapa kasvattaa terveellisiä ituja nykyisen ruokavaliosi lisäksi! Suosittelen!

Itupussin avulla idut hengittävät hyvin ja pysyvät raikkaina eivätkä homehdu. Iduilla on aina sopiva määrä ilmaa ja kosteutta. Pussi vaatii idätyspurkkeihin verrattuna hieman enemmän kastelua, jottei pääse kuivumaan liikaa.

Itupussi on myös helppo ottaa matkaan mukaan. Sen voi ripustaa kotona tiskialtaan ylle ja matkalla mihin vaan... Pussissa voit kasvattaa mitä tahansa siemeniä.

Itupusseissani on kankaana käytetty luomuhamppua, joka on antibakteerinen, kestävä ja huuhtoutuu hyvin. Saumat on jätetty ulkopuolelle joka helpottaa puhdistusta. En ole onnistunut löytämään 100% luomulaatuista hamppukangasta Suomesta, joten olen tilannut omani Englannista. Otan tietoa vastaan jos jollakulla on vinkata. Kangas on niin vahvaa, että nämä pussit oikeasti kestävät vuosia jatkuvassa käytössä.

Standardipussin koko noin 25x32cm, kerralla voi idättää max noin 2dl kuivamateriaalia.
Pyynnöstä voin tehdä eri kokoisia pusseja.

Lainaan Sproutmanin mainosta
http://sproutman.com/sprouters/sproutmans-natural-hemp-sprout-bag

Hinta 14euroa sis postikulut
nata70fi@yahoo.com

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Olen sinulta tilannut ja näitä pusseja käyttänyt, toimii hyvin. Olen pessyt muutamaan otteeseen vaatteiden joukossa pesukoneessa, mutta se tuntuu hiukan kummalliselta, onkohan se?? Ituje kanssahan on ammattikasvattajillakin välillä ongelmia (salmonellaa ym). Sproutmanin sivuilla oli seuraava ohje:1. Soak your seeds in pure water overnight.

  2. Pour soaked seeds into sterilized bag.

  3. Rinse twice per day by immersing in pure water.

  4. Hang on hook or knob or lay in bowl or dish rack.

  Eli tuo sterilonti minua kiinnostaa, missään ei kerrota miten se tehdään. Teetkö sinä sen jollakin tavalla?

  VastaaPoista
 2. hei Tuutikki,
  viestisi löytyi spamkansiosta enkä huomannut sitä heti.
  Olen tehnyt samoin kuin sinä, eli heittänyt 60asteisen pyykin sekaan. Välillä steriloin laittamalla kiehuvaan veteen kattilassa.

  Olen huomannut että jos idättää pieniä siemeniä ja ne jää kankaaseen kiinni jos ei huuhtele tarpeeksi perusteellisesti, saattaa valmiin idun laatu kärsiä.

  VastaaPoista