Hae tästä blogista

18. tammikuuta 2011

Miksi voi on parempi vaihtoehto?

v Vitamiinit:
voissa on hyvin imeytyvässä muodossa olevaa A-vitamiinia. A-vitamiini on tärkeä mm. hyvälle näölle sekä hormonaalisten toimintojen tukemiseen (esim. kilpirauhanen).

Voissa on rasvaliukoisia vitamiineja (D, E, K2), jotka usein puuttuvat nykypäivän teollisesta ruokavaliosta. Voin A, D ja K2 vitamiinit ovat välttämättömiä kalsiumin ja fosforin imeytymiselle ja siksi tärkeitä luuston ja hampaiden kunnolle.

v Mineraalit:
Voissa on runsaasti tärkeitä hivenaineita, mm. mangaani, kromi, sinkki, kupari ja seleeni (voimakas antioksidantti). Voi on myös erinomainen jodin lähde. Jodi on erittäin tärkeä hivenaine kilpirauhaselle.

v Rasvahapot:
Voissa on merkittäviä määriä lyhyitä ja keskipitkiä rasvahappoja, jotka tukevat vastustuskykyä ja nopeuttavat aineenvaihduntaa, sekä sillä on antimikrobisia ominaisuuksia. Joka tarkoittaa että rasvahapot taistelevat elimistössä taudinaiheuttajia vastaan.

Voissa on myös Omega-3 ja Omega-6 rasvahapot täydellisessä suhteessa. Voin arakiinihappo on tärkeä aivotoiminnalle, ihon kunnolle ja eturauhasen terveydelle.

v Konjugoitu linoiinihappo (CLA)
Jos voi saadaan vihreätä ruohoa syövistä lehmistä, siinä on paljon CLAta, joka on yhdiste, joka suojaa syövältä ja auttaa elimistöä rakentamaan lihasta rasvan keräämisen sijaan.

v Kolesteroli
Huolimatta kolesterolin huonosta maineesta, sitä tarvitaan ruoansulatuskanavan terveyden ylläpitoon sekä aivojen ja hermoston kehitykseen nuorilla.


lyhennetty versio Dr. Mercolan artikkelista
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/12/07/why-is-butter-better.aspx

2 kommenttia:

  1. Hienoa että meillä on (tulevia) ravintoterapeutteja, jotka puhuvat voin puolesta!

    VastaaPoista
  2. kiitos, ehdottomasti voita, varsinkin kun sitä saa jo lähimarketeistakin luomuna!
    Margariinien terveysedut on niin ylimainostettuja ja valmistusprosessi pidetään visusti piilossa.

    VastaaPoista