Hae tästä blogista

18. tammikuuta 2011

pulssitesti allergioiden toteamiseen

ensi viikonlopun tenttiini koskien suolistosairauksia törmäsin allergioiden ja yliherkkyyksien kohdalla uuteen testiin. Onhan näitä lääketieteen testejä joilla mitataan suoliston läpäisevyyttä ja ruoansulatusanalyyseja, mutta ne eivät ole 100% tarkkoja, vaan voivat näyttää väärän positiivisen tai väärän negatiivisen tuloksen.

Arthur F. Coca kehitti Coca pulssitesti allergioitten eliminoimiseen jo 40 vuotta sitten, mutta koska sitä ei ole tieteellisesti todistettu, ei sitä monikaan lääkäri käytä, varsinkaan Suomessa.

Testi perustuu siihen että syöty allergiaa tai yliherkkyyttä aiheuttava ruoka on elimistölle rasite, ja nostaa pulssia. Testissä pidetään kirjaa 3-5 päivän aikana pulssista. Mitataan aamupulssi ennen sängystä nousua sekä kerran ennen ruokailua ja kolmesti ruokailun jälkeen puolen tunnin välein. Jos pulssi nousee enemmän kuin 6 lyöntiä, on kyseiselle ruoalle yliherkkyyttä, ja jos yli 10 lyöntiä, on ruoka henkilölle allergeeni. Mittauksessa on tärkeää mitata täysi 60sekunttia.

Testi vaatii sitoitumista ja suunnittelua, jotta allergeenit voi kaventaa niin että yksittäiset ruoka-aineet selviää.

Testiä voi soveltaa mihin tahansa ruoan lisäksi, jos esim. olen puhdistamassa kylpyhuonetta ja käytät erilaisia voimakkaita aineita, elimistö voi reagoida kemikaaleihin ja hajustesiin näissä tuotteissa. Tai jos aamupulssi on korkeampi kuin päivällä, voi epäillä että petivaatteissa on epäpuhtauksia tai hometta.

oheisessa PDFssä kohdassa 7 on tarkat ohjeet englanniksi, suomentelen niitä myöhemmin kun pääsen itsekin kokeilemaan pulssitestiä omalla kohdallani.

http://www.alternativehealthzone.com/Coca-Pulse-Test-for-Allergies.pdf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti