Hae tästä blogista

7. syyskuuta 2011

Miten eroon täistä?

Tämä oli pakko kopioida muistiin Ruohonjuuren vinkeistä, kun tämä on omien koululaistenkin taholta ajankohtainen aihe :(

TÄIT TULEVAT - RUOHONJUURI PELASTAA ;)

Koulujen ja päiväkotien pyörähdettyä käyntiin, alkaa täisesonki käydä kuumana. Ruohonjuuresta löytyy liuta tuotteita, jolla tuon kiusallisen ongelman saa hoidetuksi pois päiviltä luonnonmukaisin tropein.

Taisteltaessa luonnonmukaisesti täitä vastaan käytetään aseina kookosöljyä ja eteerisiä teepuuöljytippoja (vaihtoehtoisesti tea tree -öljyn tilalla voi kä...yttää eteeristä laventeliöljyä - etenkin ihan pienille lapsille).

Homma hoituu tähän tapaan:
1. Päästä poistetaan kaikki täit.
2. Tehdään seos juoksevasta kookosöljystä, teepuuöljytipoista: esim. 1dl kookosöljyä ja 15-20 tippaa teepuu- tai laventeliöljyä sekoitetaan keskenään. (Pitkille hiuksille tarvitaan seosta enemmän).
3. Öljy sekoitetaan kaikkialle päänahkaan ja hiuksiin. Seuraavaksi laitetaan muovipussi tiiviisti päähän ja annetaan karkoitusseoksen vaikuttaa vähintään yhden tunnin ajan.
4. Pestään hiukset ja kammataan kaikki saivaret irti. Saivaret ovat nyt aikas nuukahtaneita ja irtoavat öljyn ansiosta tosi helposti.
5. Pestään shampoon avulla pois loput öljyt.
6. Kuivataan föönillä (Kuuma kukistaa myös saivaret).
7. Tarkastetaan tilanne seuraavana päivänä ja sitä seuraavanakin - kunnes ollaan varmoja, että täiden taival on päättynyt.

VINKKI: sekä teepuu- että laventeliöljy toimivat myös loistavasti täiden ennaltaehkäisytyössä. Tipsauta 1-2 tippaa myssyyn tai kaulukselle, niin täit karttavat kuontaloasi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti