Hae tästä blogista

14. huhtikuuta 2010

merilevää ruokavalioon

Voi Hyvin-lehden 4/06

Merileviä on moneksi
Merilevissä on runsaasti jodia, kalsiumia, rautaa, magnesiumia ja kaliumia. Valkuaisaineiden, kivennäisaineiden ja kuitujen lisäksi ne sisältävät A-, B1-, B2-, B6- ja C-vitamiinia sekä beetakaroteenia eli A-vitamiinin esiastetta.

Arame-merilevä maistuu miedolta ja pehmeältä. Sopii aloittelijoille.
Agar-agar on vaaleankuultava merilevä, jota käytetään hilloissa ja jälkiruoissa.
Dulce käy keittoihin ja patoihin.
Nori-levää saa hiutaleina ja arkkeina. Arkeista valmistetaan japanilaista sushia.
Wakame on maultaan makeahko. Sitä käytetään salaateissa, hapankaalissa ja keitoissa.
Spirulina ja Chlorella ovat makean veden leviä, joissa on korkea lehtivihreäpitoisuus. Niissä ei ole jodia. Spirulina sopii laihduttajalle, koska se pitää yllä verensokeria ja torjuu näläntunnetta. Chlorella lisää vastuskykyä ja sitoo suolistosta haitallisia aineita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti