Hae tästä blogista

1. huhtikuuta 2010

viime aikoina sekä raakaohjeita

Kävin kuuntelemassa Viktoria Boutenkoa Helsingissä ja siitä alkoi todella intoni siirtyä tuoreravinnolle enemmän ja enemmän.
Seuraavaksi kävin Riina Verhon viikonloppukurssin, sitten Berliinin matkalla Rohvolution Raakaruokamessuilla (uskomattoman ihanaa!!!) sekä La Mano Verde ravintolassa maistelemassa ihania raakaruoka-annoksia.

Keittiö on täyttynyt kuivurista, monitoimikoneesta, idätysalustoista, raakapastaleikkurista yms. Keittiöön tarvitaan pian lisää tilaa... kun liettäkään ei laittaa eläkkeelle kun talossa asustaa lihansyöjiä :(

Oikeasti en ole päättänyt miten raakaruokakokeilu tästä etenee mutta nyt tuntuu hyvältä olla noin 90% raa'alla. Pirtelöitä, crakkereita ja salaatteja menee koko perheelle, sitten lisäksi laitan yleensä kuumankin ruoan muille.

Aika sidottuna tässä on keittiöön, aina likoamassa jotakin tai jyrryttämässä konetta... eli rutiini on vielä hakusessa, toivottavasti raakaruokakurssi auttaa tässä, kaksi iltaa työväenopiston kurssilla kuulostaa ihanalta!
Sekä kirjoja aion tilata lisää, netistä löytyy kyllä vaikka mitä, mutta muutama hyvä opus on hyvä olla käsillä.

2 ihanaa raakapastakastiketta a la Karen Knowler

Green Pesto Sauce - Serves one large portion or 2 small

*
⅓ cup pine nuts or macadamias (or combination of)
*
⅓ cup olive oil
*
Half a handful of basil
*
1 clove garlic
*
Water to taste

Blend all ingredients together until smooth. According to your personal taste, add more nuts for a deeper/creamier flavour, more oil for an oilier texture, more basil for a stronger flavour, or more water if it’s too rich. Pour onto your spaghetti and toss well for even coverage.

Bolognaise Sauce - Serves one large portion or 2 small

*
3 cups diced tomatoes
*
2-4 dates for sweetness
*
1 tsp. Celtic sea salt (optional)
*
1 Tbs. Italian seasonings (dried)
*
1 handful fresh basil
*
1½ cups sundried tomatoes
*
1 tsp. minced jalapeño pepper (optional)
*
1 medium clove garlic

www.lifefood.eu sivulta:

Best Cool Gazpacho

0,5kg fresh tomatoes

150g red bell peppers
soup gazpacho

7g fresh garlic

3 spoons of virgin olive oil

about 8g of fresh herbs (thyme, oregano, rosemary, basil)

cayenne pepper to taste

7g unrefined sea salt

300ml (adjust the quantity to make the soup thicker or more liquid)

Put all ingredients in a blender and liquify. Yields 3 servings.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti