Yöllä kun ei nukuta, on aikaa surffailla kivoja reseptejä kokeiltavaksi :)
Mikä on mielestäni hankalaa raakaravinnossa, on ruoan maustaminen.
Siinä mulla on ollut aina ongelmia mutta se jotenkin korostuu raakaruoan valmistamisessa, kun kaikki tulee niin peittelemättömästi esille, ja mausteet korostuu eri tavalla.
Perinteisestä suola-pippurilinjasta on tultu pitkä matka mutta oppimista on vielä runsaasti. Yksi juttu on myös englanti-suomi maustesanasto, joka auttaisi kyllä useasti. Suurin osa resepteistä kun kuitenkin on enkuksi. Eli palataan siihen ja näitä on kokeiltava huomisena. Crackereiden kanssa humusta, sitten lisäksi Gazpacho (ohje edellisessä postauksessa)ja jälkkäriksi juustokakkua, yam yam!
RAW Sun-dried tomato and Garlic Hummus
lähde
Ingredients:
2 cups of sprouted Chickpeas
1 cup of soaked cashews
4 Cloves of Garlic
15 Sun-dried Tomatoes
1/2 small Lemon Peeled
1/4 cup Oil (I used a mixture of Olive/Avocado/Flax)
1 tsp of Sea Salt
2 tsp groung Cumin
1 dash of Cayanne pepper (optional)
1/8 cup Water (optional)
Put all of the ingredients except the Cayanne and Water into a food processor and grind until smooth. Taste the hummus and add Cayanne to taste. Add the optional water to thin the hummus and make it a bit more creamy.
---------------------------
Blueberry cheesecake
Crust: 2 cups of almonds, and one cup of raisins. That's it--Just blend these together and pat it down into a pie plate.
For the Filling:
4 cups of cashews
1 large lemon, juiced
8 tablespoons of raw honey
2 teaspoons of vanilla
2 cups of blueberries
1 cup of water
Blend the cashews, honey, vanilla, lemon and water. Remove this from the blender and fold in the blueberries. Pour filling into the pie crust and chill.
for the pie crust
* 2 cups raw nuts (almonds, walnuts, macadamia nuts, pecans, etc) – don’t soak the nuts
* 1 cup dates, pitted
* 1/4 tsp sea salt (optional)
or for sweeter versiion
* add 2-3 tablespoons of agave syrup
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti