Hae tästä blogista

13. elokuuta 2019

EROKRIISISTÄ EHEYTYMINENHyvinvointi lähtee sisältä päin. Vaikka ravintoterapeuttina tiedän, että ruoalla on valtaisa merkitys terveydelle, niin tiedän myös, että paraskaan ruoka ei korjaa, jos on särkynyt sisältä päin :(

Myös itse avioeron kokeneena, minua kosketti tämä Hidasta Elämää kirjoitussarja hylätyksi tulemisen kokemuksesta erossa ja sen käsittelystä. Gloria Salo kirjoittaa jokaisesta viidestä psykologisesta vaiheesta, miten vaiheet koetaan ja miten niitä voi työstää harjoitusten avulla. Kirjoitukset perustuvat Susan Andersonin kirjaan ”
The Journey from Abandonment to Healingjoka lähtee myös omalle lukulistalle.

Tunteet vaihtelevat laajalla skaalalla. Ensin on epätoivo ja avuttomuus, sitten ahdistusta, uupumusta ja pettymystä. Sen jälkeen tulee viha.

Olemme tottuneet ajattelemaan, että viha on pahasta. Puhumattakaan kontrolloimattomasta raivon tunteesta. Erokriisin keskellä viha voi olla päivittäistä ja pakonomaista, ja kuluttaa paljon voimia. Vaikka viha on räjähdysherkkää ja arvaamatonta, sen ilmaiseminen on välttämätön osa toipumista.”

Eron jälkeisestä kriisistä toipuminen on aikaa vaativa prosessi ja se vaatii tunteiden ja kivun kohtaamista ja tilanteen hyväksymistä, jotta voi toipua traumasta ja jatkaa eteenpäin. Näitä vaiheita ei voi ohittaa tai mennä karkuun. Käsittelemättömät asiat tulevat eteen jossain vaiheessa.

Itsestä huolta pitäminen tämän prosessin aikana on kaikista tärkeintä. Henkinen ja fyysinen hyvinvointi käyvät käsi kädessä. Terveellinen,  ravitseva ja makuhermoja hellivä ruoka auttaa voimaan paremmin. Tarvittaessa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ammattilaiset, lääkäri ja ravintoterapeutti voivat omalta osaltaan auttaa tässä.

Lämmöllä,
Susa
J
Sinulle facebook kirjoitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti