Hae tästä blogista

14. elokuuta 2018

Suolisto. Se ihanan huomaamaton ja toimiva tai...

Tiistai, ravitsemus – Dipl. ravintoterapeutti Susa Hanyi
Sinulle postaus Facebookissa

Suolisto. Se ihanan huomaamaton ja toimiva tai se ongelmallinen ja turvottava ja kaikkea siltä väliltä.
Onko sinulla ollut ongelmia vatsan kanssa ja miten olet ongelmat selättänyt? Onko sinulle tehty tarkentavia ruoansulatuskanavan toimintaa mittaavia testejä?
Erilaiset suolisto-ongelmat ovat hyvin yleisiä. Ärtyneen suolen oireyhtymästä kärsivät tuhannet suomalaiset. Lääkärilehdestä: ” Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS) on yleinen vatsavaiva, jonka oireita ovat vatsakivut ja häiriintynyt suolen toiminta, kuten ripuli tai ummetus. Oireiden takana ei ole todettavaa elimellistä sairautta, ja ne pahenevat usein mm. henkisen stressin aikana. Oireyhtymästä onkin käytetty myös nimeä ”stressivatsa”.”
Ärtyneelle vatsalle ei ole löytynyt mitään muuta diagnoosia. Eli ei vakavaa sairautta, mutta ei myöskään hyvintoimiva huomaamaton vatsa. On mm. turvotusta, ripulia, ummetusta ja närästystä, jotka häiritsevät arkea.
Funktionaalisen lääketieteen parissa toimivien ammattilaisten yleisin asiakasryhmä on suolisto-ongelmaiset. Osalla oireet kohdistuvat suoraan suolistoon, osalla taas oireiden alkusyyt johtavat suolistoon, vaikka itse oireet olisivat moninaisia, kuten masennus, ihottuma, väsymys tai migreeni.
Ärtyneen suolen oireille on mahdollista löytää syy ja vähentää tai poistaa oireet oikealla hoidolla. Usein saadaan tärkeää tietoa suoliston tilasta ja häiriöistä suolistoanalyysin avulla. Se selvittää mitä epätasapainotiloja suolistossa on. Laajassa raportissa tutkitaan useita markkereita ja testin tulkitsee koulutettu ammattilainen. Nordic Laboratoriesin yleisin suolistoanalyysi on laaja ruoansulatusanalyysi CSAP x2, joka tutkii mm.:
• Hyvät ja huonot bakteerikannat
• Hiivat ja sienet
• Parasiitit kuten loiset ja alkueläimet
• Lyhytketjuiset rasvahapot
• Inflammaatio
• Suolen immunologia (SigA)
• Okkultti veri
• Ruoansulatus ja ravinteiden imeytyminen
Nordic klinikalla hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja selvitetään missä ongelmanydin piilee, eikä vain hoideta ja piiloteta oireita. Asiakkaalle räätälöidään yksilöllinen ruokavalio, ravintolisäohjelma ja tarkistetaan elämäntavat tukemaan tervehtymistä.
Tv. Susa 
Nordic Clinic Helsinki, Runeberginkatu 15A, Kamppi
www.instagram.com/nordicclinichelsink/
www.nordiclabs.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti