Hae tästä blogista

26. maaliskuuta 2019

MITEN HOITAA VUOTAVAA SUOLTA?Jatkoa viime viikon takaiseen kirjoitukseen vuotavasta suolesta. Nyt hoidetaan suolta kuntoon!

Huomioi heti aluksi, että kaikki on yksilöllistä. Nämä ohjeet ovat yleisluontoisia ja vaikeissa tapauksissa suosittelen hakeutumaan lääkärille tai ravintoterapeutille. Liian jyrkkä välttämisruokavalio ei ole hyväksi käyttää pitkiä aikoja huomioimatta ravintoaineiden saantia. Monesti on hyvä tutkia perimmäiset syyt tarkemmin (suolisto)testeillä, mutta näillä ohjeilla usein saadaan jo hyviä tuloksia ja ainakin parannusta. Kuitenkin oikeilla valinnoilla ohutsuolen pinta uusiutuu nopeasti, kun samalla vältetään niitä tekijöitä, jotka ovat alunperin ongelman aiheuttaneet.

Joitakin ruoka-aineita tarvitsee poistaa kokonaan ja joitakin siksi aikaa, kunnes suolisto paranee. Mahdollisesti poistetut ruoka-aineet voidaan palauttaa yksi kerrallaan, kun suolisto on paremmassa kunnossa.
Ruokavalioista vaurioituneelle suolistolle parhaiten käyvät FODMAP tai (autoimmuuni)paleo, jossa on huomioitu yksilölliset variaatiot ja ruoansulatuksen tuki.

5 huomioitavaa kohtaa:
1 – POISTA kaikki mikä aiheuttaa inflammaatiota ja ärsyttää limakalvoa. Tämä kattaa: viljat, yleensä myös maitotuotteet, sokerit, raa’at vihannekset, huonot öljyt (helpompi mainita mitä voi käyttää; kylmäpuristettu kookosöljy ja oliiviöljy ovat turvallisia valintoja)

2 – KORJAA. Suolen limakalvolle paras ja siedetyin ruoka-aine on luuliemi. Juo lasillinen 2 kertaa päivässä. Tee itse tai osta valmiina. Se sisältää aminohappoja ja ravinteita hyvin imeytyvässä muodossa. Lue lisää
http://naturally-luonnollisesti.blogspot.com/2018/12/superjuoma-luuliemi.html
3 – RUOKI MIKROBEJA. Fermentoidut ruoat, yleisimpänä hapankaali, sisältävät maitohappobakteereja sekä happoja, jotka ruokkivat bakteerikantaa.
Maitohappobakteerit* kannattaa valita huolella. Maaperäiset probiootit (SBO) ovat parhaita, ne toimivat hakeutumalla ohutsuoleen missä niitä tarvitaan happaman vatsan läpi, lisääntyvät ja kiinnittyvät paikalleen sekä tuottavat karotenoideja ja suojaavat huonoilta mikrobeilta ja auttavat korjaamaan suolen liitoksia.

4 – RAKENNA UUDESTAAN. Ota käyttöön helposti imeytyvä, suolistoystävällinen proteiinijauhe. Voit syödä lihaa ja muita ptoteiinilähteitä, mutta varmistamaan imeytyminen proteiinijauhe sekä aminohapot ovat todella tärkeitä rakentamaan ja tukemaan solujen uudistumista. Aminohapot* tulee ottaa vähintään 3 kertaa päivässä!

5 – PALAUTA. Myös mielen ja kehon henkinen hyvinvointi on tärkeää. Palauta rauha mieleen, unohda stressi, luo hyviä ihmissuhteita, älä huolehdi asioista joihin et voi vaikuttaa. Krooninen stressi vähentää mm. suoliston suojana toimivaa vasta-ainetuotantoa (sIgA). Se estää mikrobien ja patogeenien pääsyn limakalvon läpi kudoksiin. Tässä voi käyttä tarvittaessa tukena ravintolisänä Saccharomyses Boulardia.

Hyödyllisiä ravintolisiä ovat mm. ruoansulatusentsyymi, B12, sinkki, A-vitamiini, lakritsijuuri, kalaöljy, B-vitamiinit. Voit tutustua ao. linkeistä kauttamme myynnissä oleviin laadukkaisiin ravintolisiin.
Maaperäinen maitohappobakteeri MegaSporeBiotic*
https://fi.nordicvms.com/product-megasporebiotic-4069
Tv. Susa J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti